Įvažiavimas į garažą be sniego

Šalto klimato šalyse gerai žinome, kaip sunku išlaikyti atvirą kelią į namus ar įmonę žiemos sniego audros metu. Nors ir sunku, išlaikyti atvirą kelią yra labai svarbu, o to nepadarius gali susiklostyti nelaimingos aplinkybės. Šiame straipsnyje aptarsime visus skirtingus būdus, kaip pašalinti sniegą ir ledą nuo važiuojamosios dalies ar pėsčiųjų tako, ir kiekvieno iš jų privalumus bei trūkumus.

Tradiciniai metodai

Kai yra tiek daug sniego valymo galimybių, kartais sunku žinoti, kuris būdas yra geriausias, ypač atsižvelgiant į tai, kad kritulių rūšis ir kiekis turi didelę įtaką sprendimui.

Moteris valo sniegą prie namų

Valymas kastuvu

Turbūt klasikinis sniego šalinimo būdas yra kastuvas. Kai kažkas automatiškai primena nugaros skausmus, tai negali būti pats geriausias būdas. Nepaisant to, dėl nedidelių sąnaudų ir nedidelio poveikio aplinkai kastuvas išlieka populiarus.

Norint išvalyti namus ar įmonę nuo sniego kastuvu, reikia turėti laiko ir fizinių galimybių. Per didelę pūgą gali tekti kelis kartus kastuvu valyti sniegą, kad įvažiavimas liktų atviras.

Druska

Pigių sniego šalinimo metodų kategorijoje po kastuvo yra druskos naudojimas. Druska puikiai tirpdo minimalias ledo ar sniego sankaupas, tačiau nėra ideali didesniam sniego kiekiui. Dažnas druskos naudojimas yra populiarus, tačiau turi ir trūkumų.

Paprastai gyvūnų augintinių savininkai vengia naudoti druską dėl neigiamo poveikio, kurį ji gali turėti jų kailiniams draugams, jei patenka į organizmą. Net ir tuose produktuose, kurie pažymėti kaip “draugiški gyvūnams”, gali būti kenksmingų cheminių medžiagų.

Dėl tirpstančio sniego druskos naudojimo kenčia ne tik naminiai gyvūnai. Druskos naudojimas taip pat daro žalą aplinkai. Kartą patekusi druska negali būti surinkta atgal iš dirvožemio ar vandens telkinių. Buvo ištirtas šios druskos poveikis mūsų aplinkai ir nustatyta, kad dėl to kenčia ekosistemos ir žmonių sveikata.

Sniego sankaupos

Sniego valytuvas

Namų savininkams, kuriems atsibodo valyti sniegą, bet kurie dar nėra pasirengę šią pareigą perleisti kitam, sniego valytuvai siūlo kitokį požiūrį. Nors vis dar reikia susikaupti ir išeiti į lauką, sniego valytuvai gerokai sumažina fizinių gebėjimų poreikį šalinant sniegą.

Sniego valytuvai yra brangūs, juos dažnai reikia prižiūrėti. Be to, jie naudoja degalus arba elektrą, o tai taip pat padidina bendrą sąskaitą.

Papildomos išlaidos yra vienas dalykas, o kitas dalykas, į kurį reikia atsižvelgti, yra saugojimas. Sniego valytuvo saugojimas gali būti ne tik užduotis, kurią atliekant reikia išpilti degalų likučius, bet ir didelių gabaritų daiktas. Nors kai kurie gali turėti idealią saugyklą tokiam daiktui laikyti, daugelis gali susidurti su sunkumais laikydami tokią didelę įrangą.

Privažiavimo kelias be sniego

Sniego tirpinimo ir apledėjimo šalinimo sistemos

Namų ir įmonių savininkams, kurie ieško patikimiausio būdo, kaip apsaugoti savo turtą nuo ledo ir sniego, rekomenduojama įrengti sniego tirpinimo sistemą. Tai, kas gali atrodyti kaip sudėtingas projektas, gali būti paprasta, nes rinkoje yra naujų galimybių. Sniego tirpinimo sistemos didina turto vertę ir suteikia ramybę dėl automatinio įjungimo galimybių.

Sniego tirpimo sistemą sudaro elektros kabeliai, įmontuoti į pačią važiuojamosios dalies medžiagą. Įrengus lauko elektros sistemą, klientai paprastai sutaupo pinigų, palyginti su sniego valymo ar sniego valymo paslaugų samdymu. Sniego tirpimo sistema suprojektuota taip, kad įsijungtų pasirodžius pirmiesiems krituliams, kurių temperatūra yra žemesnė už nulį, kad paviršius visada būtų be sniego ir ledo. Taip veikiant užtikrinamas saugumas ir efektyviausias sistemos naudojimas, nes ji įkaitina paviršių virš nulio tik tada, kai to reikia.

Šildymo kabelius galima įrengti ant žemės paviršiaus arba esamo privažiavimo / šaligatvio, asfalto, betono ar po trinkelėmis. Kabelių taip pat nereikia prižiūrėti. Įrengus sistemą, ją galima praktiškai pamiršti. Šis privalumas puikiai pasitarnauja tiek įmonių savininkams, tiek namų savininkams.

Elektrinės sniego tirpinimo sistemos yra vienintelė galimybė be cheminių medžiagų valyti sniegą nuo važiuojamosios dalies ir šaligatvių.

Sumontuoti sniego tirpinimo kabeliai

Apibendrinant

Nors kartais būna sunku ir nemalonu, sunku teigti, kad sniego valymas yra neįmanomas, nes šiandien yra daugybė būdų. Nesvarbu, ar tai namas, ar įmonė, sniego valymas svarbus dėl saugumo, o atviras įvažiavimas ir (arba) išvažiavimas turėtų būti visada išlaikytas. Gyvenant šaltame klimate svarbu planuoti sniego valymą atsižvelgiant į poreikius ir galimybes. Peržiūrėkite mūsų sniego valymo produktų asortimentą ir, kai būsite pasiruošę, prašykite pateikti pasiūlymą.

Kaip įsigyti Warmup sistemą?

Tiesiog užpildykite trumpą pasiūlymo užklausos formą, nurodydami išsamią informaciją apie projektą, ir mes parodysime, kokia sistema idealiai atitinka reikalavimus ir kaip ją įsigyti. 

Užklausimas forma




Like this article? Share it with your friends.
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email