Turėti seną nekilnojamąjį turtą – tai rūpintis istorijos dalimi. Tačiau senų namų šildymas gali būti iššūkis:

  • Nuolat reguliuodami temperatūrą aukštyn arba žemyn, stengiasi ją išlaikyti pastovią 
  • Didelės senos įrangos priežiūros išlaidos
  • Itin didelis energijos suvartojimas žiemą

Dėl šiuolaikinės elektrinio šildymo pažangos galima pridėti efektyvų, netriukšmingą ir švarų šilumos šaltinį, neužimant daugiau vietos papildomai įrangai.

Seno namo šildymo iššūkiai

Oro infiltracija yra kiekvienos šildymo sistemos priešas, todėl norint išvengti oro infiltracijos, reikia žinoti, kaip jis patenka į vidų. Modernizuojant esamą šilumos šaltinį, iššūkiu gali tapti ir vietos jam suradimas.

Prasta izoliacija

Šilumos nuostoliai per neizoliuotą stogą gali siekti iki 40 %. Dėl prastos stogo izoliacijos gali kilti ir kitų komplikacijų:

  • Drėgmės kaupimasis ant stogo
  • Stogo dangos pažeidimai
  • Pelėsio ir miltligės problemos

Jei sienos nėra tinkamai izoliuotos, problemos dar labiau padidėja.

Skersvėjis 

Nepakankamai izoliuotas namas praranda šilumą dėl konvekcijos, laidumo ir spinduliavimo. Šilumos nuostoliai dėl skersvėjų languose, sienose ir išorinių sienų lizduose patiriami dėl konvekcijos. Į namą patekęs šaltas oras sušyla nuo namuose esančio oro ir pakyla iki lubų. Jei lubos neizoliuotos, ši šiluma ir toliau sklinda iš namų.

Erdvė įrangai

Svarbiausias rūpestis modernizuojant šilumos šaltinį yra vieta: kur jis bus įrengtas? Dauguma senesnių namų nebuvo statomi su papildomomis patalpomis, todėl rasti vietą, kurioje būtų galima įrengti šildymo sistemą, gali būti iššūkis. Galimybės gali būti ribotos, neaukojant esamos patalpos šildymo įrenginiui įrengti.

Efektyvios seno namo šildymo strategijos

Kiekvienam namui reikia atlikti keletą pakeitimų, kad jis būtų energiškai efektyvus. Dauguma šių “pataisymų” yra nesudėtingi ir neapsunkina banko sąskaitos, tačiau juos reikėtų atlikti prieš įrengiant naują šildymo sistemą, kad ji veiktų maksimaliai efektyviai.

1. Izoliacijos atnaujinimas

Stogą lengva apšiltinti. Didelė dalis šilumos išeina per stogą, todėl šią sritį tikslinga sutvarkyti pirmiausia. Yra 3 variantai, kuriuos galima atlikti nesamdant specialisto:

  • Pūčiamoji izoliacija
  • Bituminė izoliacija
  • Abu

Tai gali būti savaitgalio projektas, kuris padės sutaupyti energijos sąnaudų.

Jei sienos nėra gerai izoliuotos, yra dvi galimybės tai ištaisyti. Jei pertvarkote namą ir tai yra numatyta biudžete, pašalinkite gipskartonio plokštes ir visame name sumontuokite stiklo pluošto izoliaciją. Jei pašalinti apdailinę sienų medžiagą nėra galimybės, izoliaciją galima įpūsti į sienų ertmes. Tai galima atlikti kaip “pasidaryk pats” projektą arba pasamdyti profesionalą. Tinkamai apšiltintas namas šildymo sistemai suteiks ilgus gyvavimo metus ir padidins namo perpardavimo vertę.

2. Užtikrinkite, kad langai ir durys būtų tinkamai užsandarinti

Dažnai pamirštama sritis yra langai ir durys: sandarinimas aplink išorines apdailos detales ir vidaus izoliacija putplasčiu. Išorės apdailą glaistyti paprasta, be to, nereikia šalinti jokių apdailos detalių. Tačiau norint iš vidaus pridėti izoliacijos aplink langus ir duris, reikia pašalinti apdailą. Tai pareikalaus šiek tiek pastangų, tačiau atsipirks šiltesniais namais už mažiau pinigų.

3. Įrengti elektrinį grindų šildymą

Viena iš galimybių – įrengti elektrinį grindų šildymą. Šildant visas grindis, patalpoje esantys žmonės ir daiktai šildomi neperkaitinant patalpoje esančio oro. Nereikia papildomos vietos, nes šildymas veikia tiesiai po grindimis ir reikalauja labai nedidelio patalpos aukščio – paprastai mažiau nei 2 cm. Elektrinis grindų šildymas užtikrina:

  • Švarų, patogų ir tylų šildymas
  • Efektyvų ilgalaikį veikimą
  • Jokios priežiūros
  • Mažesnes mėnesio energijos sąnaudas nei kitų sistemų
  • Lengvą montavimą

Kadaise elektrinis grindų šildymas buvo tik turtingųjų pasirinkimas, tačiau dabar jis prieinamas daugumai namų savininkų.

4. Įdiekite programuojamą termostatą

Elektrinės grindų šildymo sistemos yra efektyvus būdas papildomai šildyti kambarį ar visą namą. Prie sistemos prijungus išmanųjį programuojamąjį termostatą gaunama automatinio zoninio šildymo valdymo nauda. Termostatas ne tik kontroliuoja temperatūrą, bet ir išmoksta, kaip patalpa šyla ir vėsta, ir reaguoja į šiuos pokyčius, naudodamas tikslius įjungimo ir išjungimo laikus, kad optimizuotų patalpos komforto lygį. Programuojamas termostatas įjungia radiatorinį grindų šildymą tik tuo metu, kai patalpa yra naudojama, kitaip nei kitos sistemos, kurios kiekvieno ciklo metu šildo visas namo patalpas.

5. Energijos vartojimo auditas ir optimizavimas

Paskutinis žingsnis siekiant optimizuoti energijos naudojimą – apsvarstykite galimybę atlikti profesionalų namo energijos vartojimo auditą, kurio metu bus nustatyti oro nuotėkio ir šilumos nuostolių šaltiniai, taip pat bus parengtas planas, kaip ištaisyti visas nustatytas problemas.

Tačiau paprastą auditą galima atlikti atidžiai patikrinus, ar nėra tarpų prie grindjuosčių ir aplink lauko duris. Reguliariai tikrinkite durų ir langų oro juostų sandarumą ir, jei reikia, jas pakeiskite. Įsitikinkite, kad naudojate energiją taupančias lemputes, o šviesa yra išjungta, nebent esate kambaryje. Apžiūrėkite namo išorę, ar nėra akivaizdžių plyšių, pro kuriuos gali patekti oro.

Geriausiems rezultatams pasiekti rinkitės elektrinį grindų šildymą

Apsvarsčius visas galimybes atnaujinti seną šildymo sistemą, geriausias yra elektrinis grindų šildymas, nes:

• Čia ramu ir saugu.

• Nėra judančių dalių, kurias reikėtų prižiūrėti, o dulkės ir alergenai nesklinda po namus.

• Jos kaina yra konkurencinga, palyginti su kitomis panašiomis sistemomis.

• Tai puikus sprendimas vienam kambariui arba visam namui.

Warmup specializuojasi elektrinio grindų šildymo technologijų srityje ir sukūrė gaminius, kuriuos ne tik lengva įrengti, bet ir kurie pasižymi puikiomis eksploatacinėmis savybėmis. Mūsų garantijos yra geriausios šioje srityje, o mūsų svetainėje lengva išsirinkti šildymo sistemą.

Susisiekite su mumis šiandien ir gaukite nemokamą pasiūlymą arba pasikalbėkite su mūsų klientų aptarnavimo tarnyba ir sužinokite, kaip Warmup gali tapti šildymo sprendimu.

Kaip įsigyti Warmup sistemą?

Tiesiog užpildykite trumpą pasiūlymo užklausos formą, nurodydami išsamią informaciją apie projektą, ir mes parodysime, kokia sistema idealiai atitinka reikalavimus ir kaip ją įsigyti. 

Užklausimas forma




Like this article? Share it with your friends.
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email