Elektrinis grindų šildymas yra iki 40 % efektyvesnis už tradicinius šildymo būdus, o dėl geresnių eksploatacinių savybių galime tikėtis gerokai sutaupyti ir energijos sąnaudų. Šiame vadove nagrinėsime, kaip sutrumpinus grindų šildymo sistemos įjungimo laiką galima sutaupyti. Aptarsime:

  • Ką reiškia “įjungimo laikas”
  • Kaip trumpesnis grindų šildymo įkaitimo laikas lemia mažesnes išlaidas
  • Izoliacijos su grindų šildymu nauda taupant išlaidas
  • Kaip įsigyti visą elektrinio grindų šildymo sistemą

Ką reiškia “įkaitimo laikas”

Įkaitimo laikas – tai laikas, per kurį šildomos grindys pasiekia norimą temperatūrą, jis taip pat gali būti vadinamas įjungimo laiku. Įkaitimo metu grindų šildymo sistema veikia 100 % galia, kol pasiekia reikiamą temperatūrą. Kai sistema pasiekia norimą temperatūrą, ją reikia palaikyti tik cikliškai įjungiant ir išjungiant, o tai reiškia, kad ji naudoja daug mažiau energijos nei per pradinį įkaitimo laiką. Tai reiškia, kad kuo greičiau sistema įkaista, tuo mažiau energijos ji naudoja, todėl jos eksploatacija yra pigesnė.

Tikslinė temperatūra nustatoma naudojant termostatą arba naudojant MyHeating išmaniojo telefono programėlę. Šie nuotoliniu būdu valdomi termostatai taip pat padidins elektrinio grindų šildymo sistemos efektyvumą. Daugiau apie daugybę elektrinio grindų šildymo privalumų sužinosite mūsų elektrinio grindų šildymo pirkimo vadove.

Kaip sutrumpinti šildymo sistemos įkaitimo laiką?

Elektrinę grindų šildymo sistemą paprastai įrengti yra pigiau, nei žmonės mano, o padidintas jos energijos vartojimo efektyvumas gali padėti sumažinti energijos suvartojimą ir sutaupyti pinigų ilguoju laikotarpiu. Warmup šildymo ekspertai nuolat testuoja sistemas ir kuria naujas technologijas, kad rastų geriausius būdus joms optimizuoti ir pateiktų patogiausius būdus, kaip sumažinti eksploatavimo išlaidas. Mūsų atlikti išsamūs izoliacijos poveikio energijos suvartojimui tyrimai parodė, kad kokybiška grindų izoliacija yra pagrindinis veiksnys, padedantis pagerinti įjungimo laiką ir savo ruožtu sumažinti eksploatavimo išlaidas.

Norint maksimaliai padidinti sistemos efektyvumą, labai svarbu įrengti izoliaciją kartu su elektrine grindų šildymo sistema. Izoliacija, naudojama kartu su grindų šildymu, ne tik pagreitins sistemos įkaitimo laiką, bet ir padės išvengti šilumos nuostolių per grindis, todėl sistemos išskiriama šiluma išliks patalpoje. Sumažinus bendrus namų šilumos nuostolius, žymiai pagerės jų energetinis efektyvumas, todėl sistema galės greičiau sušildyti patalpas ir kartu sumažės energijos švaistymas.

Kuris izoliacijos sprendimas yra geriausias?

Mūsų elektrinių grindų šildymo kabelių ir kilimėlių asortimentas sukurtas naudoti su mūsų naujoviškomis izoliacinėmis plokštėmis. Warmup izoliacinė plokštė nukreipia šilumą ten, kur reikia, ir kartu tai yra tvirta plokštė, užtikrinanti didesnį stabilumą. Pagaminta iš ekstruzinio polistireno, plokštė iš abiejų pusių padengta stiklo pluošto tinkleliu, įterptu į ploną cemento polimero skiedinį. Plokštė yra tvirta, atspari vandeniui ir gali išlaikyti įspūdingą 30 tonų svorio apkrovą vienam kvadratiniam metrui. Ją galima įsigyti įvairaus storio ir ji tinka daugeliui paskirčių.

Warmup izoliacija – tai plonas, tačiau efektyvus šilumos barjeras, kuris taip pat mažina kontaktinį triukšmą ir yra atsparus drėgmei. Ji specialiai sukurtas papildyti folijos šildymo sistemą po minkštomis ir elastingomis grindų dangomis, tokiomis kaip kiliminė danga, vinilas ir linoleumas.

Kiek sutrumpės įkaitimo laikas?

Remiantis išsamiais tyrimais, naudojant Warmup izoliacines plokštes kartu su grindų šildymu, gerokai sutrumpėjo grindų įšilimo laikas. Naudojant izoliaciją, grindys gali įkaisti vos per 20 minučių, palyginti su daugiau kaip 2 valandomis, kai grindys yra neizoliuotos. Tai ne tik įspūdingai sumažina eksploatacines išlaidas, bet ir reiškia, kad grindys įšyla ir jaukiomis tampa greičiau.

Naudojant elektrinį grindų šildymą, geriausia izoliaciją įrengti tiesiai po šildymo sistema. Izoliacinė medžiaga neleis šilumai sklisti žemyn, o atspindės ją atgal į grindų apdailą. Tai ypač svarbu, kai pagrindas yra betoninis, nes neizoliuotas pagrindas gali labai sulėtinti šildymo poveikį, kuris bus jaučiamas per galutinę grindų apdailą.

Toliau pateikiame informatyvų Warmup grindų šildymo sprendimų su skirtinga grindų pagrindo konstrukcija įšilimo (įkaitimo) laiko gidą. Kaip matyti, aukštos kokybės izoliacija gerokai pagerina elektrinio grindų šildymo reakciją.

Grindų konstrukcija Įkaitimo laikas
Izoliuotas betonas (izoliacija po išlyginamuoju sluoksniu) 2-5 valandos
Neizoliuotas betonas 2-8 valandos
Betonas su 10 mm Warmup izoliacine plokšte 25 minutės
Betonas su 50 mm Warmup izoliacine plokšte 20 minučių

Kur įsigyti Warmup elektrinę grindų šildymo sistemą?

Jei ieškote tvaresnio šildymo sprendimo, galinčio sumažinti anglies dioksido išmetimą ir sutaupyti pinigų sąskaitoms už energiją, prašykite pasiūlymo dar šiandien. Tiesiog įveskite informaciją apie projektą ir mes parinksime geriausiai projekto poreikius atitinkančią sistemą.

Kaip įsigyti Warmup sistemą?

Tiesiog užpildykite trumpą pasiūlymo užklausos formą, nurodydami išsamią informaciją apie projektą, ir mes parodysime, kokia sistema idealiai atitinka reikalavimus ir kaip ją įsigyti. 

Užklausimas forma




Like this article? Share it with your friends.
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email